Projektit

Takaisin Elämään ry:n toimintaa on vuosien kuluessa toteutettu ja kehitetty erilaisten kohdennettujen projektien puitteissa.

Projektien loppuraportteja on mahdollista tilata Takaisin Elämään ry:n toimistolta.

Aktiiviset projektit

Muutie – Muutoksen tie 2017 – 2019

STEA:n rahoittama ja Takaisin Elämään ry:n hallinnoima projekti Itä-Vantaan alueella.

13-29 -vuotias nuori mies! Muutiellä on mahdollisuus löytää uusi suunta, tarjoamme siihen tukea. Menneisyytesi ei määritä tulevaisuuttasi. Voit kulkea omaa polkuasi, omien tavoitteidesi mukaan.

 • Harrastusmahdollisuuksia
 • Palveluohjausta ja tukea arjenhallintaan
 • Ryhmätoimintaa ja yksilötapaamisia
 • Elämänpohdintaa; Kuka olen, mitä haluan?
 • Ammatillisten polkujen tutkimista (opinnot, työ)
 • Kiinnekohdan lämpimään yhteisöön
 • Apua ja tukea siihen, mitä sinä toivot!

 

MUUTIEN VIIKKO-OHJELMA syksy 2019

 • RUOKARYHMÄ joka kuun viimeinen maanantai klo 13-15 (Rasinkatu 10)
 • URHEILU keskiviikkoisin klo 15.15-16.45 (lähtö Rasinkatu 10)
 • AAMUPALA perjantaisin klo 10-11 (Rasinkatu 10)
 • PERJANTAI ACTION perjantaisin klo 11-12 (Rasinkatu 10)

 

Muutielle pääset koska tahansa, palvelumme on ilmaista.

Projektihistoriaa

Päättyneet projektit

Ydin Perheessä -projekti 4/2009-3/2012
Ydin Perheessä – projekti tavoitti ja tuki syrjäytymisuhan alla olevia ja jo syrjäytyneitä nuoria perheitä pääkaupunkiseudun alueella. Projektin aikana etsittiin tukiperheitä nuorten perheiden rinnalla kulkijoiksi arjen haasteisiin. Projektissa kehitettiin vapaaehtoisuuteen pohjautuva tukiperhetoimintamalli.
Linkki 02/2007–01/2010
Yhteistyöprojekti Jokelan Vankilan ja Takaisin Elämään ry:n kanssa. Projektin tärkein tavoite oli katkaista nuorten rikoksentekijöiden päihde-, syrjäytymis- ja rikoskierre.
Ote Elämään 02/2007–01/2010
Yhteistyöprojekti Riihimäen Katulähetys ry:n ja Takaisin Elämään ry:n kanssa. Projekti tuotti ja kehitti tukipalveluja Riihimäen seudun päihde- ja laitostaustan omaaville sekä syrjäytyneille ja syrjäytymisvaarassa oleville 18–29 –vuotiaille nuorille.
Omaan Kämppään 02/2006–01/2008
Projekti kehitti Takaisin Elämään ry:n asumisen tukipalveluja. Kohderyhmänä oli alle 28-vuotiaat, vankilasta vapautuvat päihde- ja rikostaustaiset sekä erilaisissa elämän kriiseissä olevat nuoret, jotka tarvitsivat tukiasuntoa tai tukea asumiseen.
Vapaa valinta 2/2004-2/2007
Projekti tuotti ja kehitti ruohonjuuritasontyötä päihde- ja kriminaalinuorten parissa. Projektin tärkeimmäksi kohderyhmäksi nimettiin vankilasta tai muusta laitoksesta arkeen palaavat alle 27-vuotiaat nuoret. Projektin kolme keskeisintä tekijää oli:

 • Tiivis asiakastyö
 • Yhteistyö sosiaalitoimen kanssa
 • Yhteistyö muun verkoston kanssa
Ystäväsilta 2/2003-1/2006
Ystäväsilta-projektin päämääränä oli somalialaisten perheiden sosiaalisen integroitumisen tukeminen. Hankkeen tavoitteet olivat: kohderyhmän luonnollisen sosiaalisen verkoston laajeneminen, ystäväsuhteiden luomisen helpottuminen suomalaisten ja somalialaisten välillä, ennakkoluulojen ja rasismin väheneminen paikallisesti sekä kohderyhmän voimavarojen ja lahjojen esille tuominen.
Taaborista yhteisöön 1/2004–10/2005
Liettuan Vilnan ”Taabor” mustalaiskyläprojekti. Projektin tarkoituksena oli kohentaa kylän elinoloja sekä puuttua valtavaan huumeongelmaan. Kylään rakennutettiin toimivat hygieniatilat sekä vietiin avustuksia. Projektin aikana motivoitiin paikallisia yhteisöjä sekä päättäjiä etsimään kylän ongelmiin ratkaisuja.
Työtä, Salia ja Salonkia 2004–2005
Erityisnuorten harrastepaja-projekti.
Hope Mission 2001–2003
Nuorten tukihenkilö- ja katupartiotoiminnan kehittämisprojekti. Projektin avulla vakiinnutettiin ja kehitettiin Takaisin Elämään ry:n toimintaa.