Projektit

Takaisin Elämään ry:n toimintaa on vuosien kuluessa toteutettu ja kehitetty erilaisten kohdennettujen projektien puitteissa.

Projektien loppuraportteja on mahdollista tilata Takaisin Elämään ry:n toimistolta.

Aktiiviset projektit

Muutie – Muutoksen tie 2017 – 2019

STEA:n rahoittama ja Takaisin Elämään ry:n hallinnoima projekti Itä-Vantaan alueella.

13-29 -vuotias nuori mies! Muutiellä on mahdollisuus löytää uusi suunta, tarjoamme siihen tukea ja ohjausta. Menneisyytesi ei määritä tulevaisuuttasi. Voit kulkea omaa polkuasi, omien tavoitteidesi mukaan.

 • Harrastusmahdollisuuksia
 • Palveluohjausta ja tukea arjenhallintaan
 • Ammatillisten polkujen tutkimista (opinnot, työ)
 • Toimintapajoja
 • Ryhmätoimintaa ja yksilötapaamisia
 • Elämänpohdintaa; Kuka olen, mitä haluan?
 • Kiinnekohdan yhteisöön, joka voi jatkua läpi elämän
 • Apua ja tukea siihen, mitä sinä toivot!

Muutielle pääset koska tahansa.
Ota yhteyttä, sellaisena kuin olet!

Isabel Fernandez Garcia
Projektityöntekijä
050 576 7528
isabel.fernandez-garcia@takaisinelamaan.fi

Minttu Bragge
Projektipäällikkö
050 514 1038
minttu.bragge@takaisinelamaan.fi

Projektihistoriaa

Päättyneet projektit

Ydin Perheessä -projekti 4/2009-3/2012

Ydin Perheessä – projekti tavoitti ja tuki syrjäytymisuhan alla olevia ja jo syrjäytyneitä nuoria perheitä pääkaupunkiseudun alueella. Projektin aikana etsittiin tukiperheitä nuorten perheiden rinnalla kulkijoiksi arjen haasteisiin. Projektissa kehitettiin vapaaehtoisuuteen pohjautuva tukiperhetoimintamalli.

Linkki 02/2007–01/2010

Yhteistyöprojekti Jokelan Vankilan ja Takaisin Elämään ry:n kanssa. Projektin tärkein tavoite oli katkaista nuorten rikoksentekijöiden päihde-, syrjäytymis- ja rikoskierre.

Ote Elämään 02/2007–01/2010

Yhteistyöprojekti Riihimäen Katulähetys ry:n ja Takaisin Elämään ry:n kanssa. Projekti tuotti ja kehitti tukipalveluja Riihimäen seudun päihde- ja laitostaustan omaaville sekä syrjäytyneille ja syrjäytymisvaarassa oleville 18–29 –vuotiaille nuorille.

Omaan Kämppään 02/2006–01/2008

Projekti kehitti Takaisin Elämään ry:n asumisen tukipalveluja. Kohderyhmänä oli alle 28-vuotiaat, vankilasta vapautuvat päihde- ja rikostaustaiset sekä erilaisissa elämän kriiseissä olevat nuoret, jotka tarvitsivat tukiasuntoa tai tukea asumiseen.

Vapaa valinta 2/2004-2/2007

Projekti tuotti ja kehitti ruohonjuuritasontyötä päihde- ja kriminaalinuorten parissa. Projektin tärkeimmäksi kohderyhmäksi nimettiin vankilasta tai muusta laitoksesta arkeen palaavat alle 27-vuotiaat nuoret. Projektin kolme keskeisintä tekijää oli:

 • Tiivis asiakastyö
 • Yhteistyö sosiaalitoimen kanssa
 • Yhteistyö muun verkoston kanssa
Ystäväsilta 2/2003-1/2006

Ystäväsilta-projektin päämääränä oli somalialaisten perheiden sosiaalisen integroitumisen tukeminen. Hankkeen tavoitteet olivat: kohderyhmän luonnollisen sosiaalisen verkoston laajeneminen, ystäväsuhteiden luomisen helpottuminen suomalaisten ja somalialaisten välillä, ennakkoluulojen ja rasismin väheneminen paikallisesti sekä kohderyhmän voimavarojen ja lahjojen esille tuominen.

Taaborista yhteisöön 1/2004–10/2005

Liettuan Vilnan ”Taabor” mustalaiskyläprojekti. Projektin tarkoituksena oli kohentaa kylän elinoloja sekä puuttua valtavaan huumeongelmaan. Kylään rakennutettiin toimivat hygieniatilat sekä vietiin avustuksia. Projektin aikana motivoitiin paikallisia yhteisöjä sekä päättäjiä etsimään kylän ongelmiin ratkaisuja.

Työtä, Salia ja Salonkia 2004–2005

Erityisnuorten harrastepaja-projekti.

Hope Mission 2001–2003

Nuorten tukihenkilö- ja katupartiotoiminnan kehittämisprojekti. Projektin avulla vakiinnutettiin ja kehitettiin Takaisin Elämään ry:n toimintaa.